E-lessio

Nieuws & Inspiratie

De onderwijssector is altijd in beweging. Wil je weten welke kleine en grote initiatieven er al zijn? Het laatste nieuws over ontwikkelingen rond onderwijsvernieuwing en initiatieven in het land vind je hier op deze nieuwspagina. 

Dit is ook de plek voor inspiratie. Regelmatig plaats ik hier links naar interessante websites en titels van inspirerende boeken over onderwijsvernieuwing.

Wil je de eerste zijn, die hiervan op de hoogte wordt gebracht? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Jouw e-mail wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze nieuwsbrief (max. eens per kwartaal)

Het is verstandiger een kaars aan te steken dan te klagen over de duisternis. (Lao Tse)

Nieuws

De onderwijs changemakers is een groep leerkrachten die veranderingen in gang willen zetten in het onderwijs. Doe je mee? Ga naar Onderwijs Changemakers.

Onderwijs Changemakers

Inspiratie

Dit boek ligt op mijn nachtkastje. Welke ben jij aan het lezen?

Nieuws

E-lessio onderwijsvernieuwing

Inspiratie

Dit boek heeft mij wakker geschud. Waarom doen we de dingen die we doen in het onderwijs? En zijn ze nog wel helpend in deze tijd? Waarom hebben we jaarklassen? Waarom gaan we eigenlijk uit van gemiddelden? Met een open blik wordt er gekeken naar zaken die jaren geleden zijn opgetuigd voor het onderwijs en die anno 2021 veelal niet meer passend zijn. Na het lezen, zul je nooit meer zeggen: ‘Zo doen we dat nu eenmaal.’ Auteur: C. Boonstra, ISBN 0789463726023