E-lessio

Onderwijsvernieuwers

E-lessio timmert aan de weg en wakkert de maatschappelijke dialoog over de toekomst van ons onderwijs aan. Via diverse platforms biedt E-lessio iedereen die onderwijs een warm hart toedraagt, de mogelijkheid om in dialoog te gaan met elkaar over wat nu precies goed onderwijs is. Wil je meepraten, volg dan de gesprekken en polls op Facebook, Twitter en Instagram.

E-lessio zoekt het debat, of liever gezegd, de dialoog over de toekomst van ons onderwijs. Onderwijs dat bijdraagt aan het ultieme persoonlijke en maatschappelijke doel: een gezond mens, een gezonde samenleving en een gezonde planeet.

Iets lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is (Nelson Mandela)

Door jezelf de juiste vragen te stellen en open te staan voor ideeën van anderen, krijg je een steeds beter beeld van wat goed onderwijs is. Pas als je je bewust bent van je eigen blinde vlekken, kun je gaan werken aan structurele verbeteringen in je onderwijs.

  • Waarom neem ik toetsen af?
  • Waarom geef ik huiswerk?
  • Benut ik talenten van mijzelf en anderen?
  • Waarom doe ik wat ik doe? 

Het is goed om af en toe even stil te staan en je onderwijs eens tegen het licht te houden. Wat is eigenlijk de bedoeling van ons onderwijs? Is het wat je voor ogen had? Wat werkt er wel en wat werkt niet (meer)? Waarom doe je wat je doet?

Mag ik je een vraag stellen?
Als je alle tijd en alle middelen van de wereld zou krijgen om je onderwijs vorm te geven, hoe zou het er dan uit zien…? Neem even de tijd om de volledige reikwijdte van deze vraag tot je te nemen…

Ik weet niet hoe het met jou is, maar bij mij komen de meest fantastische beelden in mij op. Bovendien word ik er helemaal blij van. Ik ben zeer nieuwsgierig naar jouw idee en hoor het graag van je.

onderwijsvernieuwing

Hoe ziet jouw onderwijs van de toekomst eruit?
Deel je dromen en ideeën in onderstaand formulier. Ik nodig je uit om samen te gaan exploreren, je idealen tegen het licht te houden en zo een concreet en helder beeld te krijgen van hoe ons onderwijs van de toekomst eruit moet komen te zien.