E-lessio

Over E-lessio

Eline van Delden E-Lessio

Mijn naam is Eline van Delden. Ik werk als montessorileerkracht op een prachtige montessorischool in Nieuw-Vennep. Hier geef ik, samen met mijn collega’s alles wat ik heb om de kinderen een goede basis en vooral een mooie basisschooltijd te geven.

Als onderwijsprofessional loop ik regelmatig tegen de beperkingen van ons huidige onderwijs aan. Helaas ben ik daarin niet de enige. De hoge werkdruk, de prestatiedruk, het lerarentekort, het zijn signalen dat ons onderwijs toe is aan verandering. Om ook echt een verandering te kunnen doorvoeren, voelde ik de behoefte om tijd en ruimte te kunnen nemen om na te denken over hoe het dan wel beter kan. Want ik geloof dat het beter kan. 

Daarnaast ben ik ook moeder van een inmiddels (bijna) volwassen dochter. Ik heb gemerkt dat het basis- en voorgezet onderwijs lang niet altijd recht doet aan de verschillende talenten van kinderen. Veel talenten blijven gedurende de schooltijd onbenut, in mijn ogen een gemiste kans.

Daarom ben ik begin 2020 gestart met E-lessio. E-lessio is ontstaan vanuit mijn behoefte een directe bijdrage te kunnen leveren aan onderwijsvernieuwing.

Mensen in mijn omgeving noemen mij betrokken, leergierig en bevlogen. Ik daag mijzelf en mijn omgeving uit om continu te streven naar verbetering. Met mijn creatieve geest, bewandel ik graag de ongebaande paden. Ik hou ervan mee te denken met uitdagende onderwijsvraagstukken. Hierbij zoek ik naar goed doordachte en vooral simpele, pragmatische oplossingen. Wil je het helemaal anders doen, dan ben ik de juiste sparringpartner.

De betekenis van ons leven is het verschil dat we maken in het leven van anderen (Nelson Mandela)